De schouder

De schouder is het meest mobiele en complexe gewricht van het menselijk lichaam. De spieren, pezen en ligamenten van de schouder verzekeren een perfect evenwicht tussen stabiliteit en beweeglijkheid. Het sleutelbeen en het schouderblad maken integraal deel van het schoudergewricht. Beschadiging van een van deze onderdelen kan een ernstige schouderdysfunctie teweegbrengen met pijnklachten en bewegingsbeperking.

De schouder is een complex geheel en moet perfect synchroon werken om normaal te kunnen bewegen

Schouderaandoeningen

Hiervoor kan je bij Dr. B.Van Innis terecht voor een adequate behandeling:

- Luxatie-Instabiliteit
- AC artrose
- Schouderfracturen
- Impingement
- Rotator cuff scheur
- Peesverkalkingen
- Frozen Shoulder 
Bicepspeestendinitis
- Schouderartrose
- ...

Arthroscopie

Vandaag worden bijna alle schouderoperaties via arthroscopische technieken uitgevoerd. Met arthroscopie bedoelt men een operatie die uitgevoerd wordt met een camera en speciaal ontwikkelde instrumenten welke via kleine gaatjes worden ingebracht in een gewricht. Hiermee worden handelingen gesteld en herstellingen uitgevoerd zonder het gewricht te openen. De arthroscopie zorgt ervoor dat er minder pijn is en dat het herstel vlotter kan verlopen dankzij de minimale weefselschade eigen aan deze techniek. 

Nieuwste techniek: PSI

Sommige schouderoperaties worden uitgevoerd met de PSI techniek, Patient specific instrumentation.  Op basis van een CT scan van de te opereren schouder wordt een 3D digitale reconstructie gemaakt. Met specifieke software bepaalt de chirurg op computer de beste positionering van de prothese componenten voor deze patiënt. Op basis van deze data worden "patiënt specifieke instumenten" 3D geprint om de prothese perfect te plaatsen tijdens de ingreep.

Privé praktijk

Raadplegingen op
donderdagochtend

Elsegemplein 17
9790 Elsegem

AZ Oudenaarde

Raadplegingen op
dinsdag, woensdag en vrijdagnamiddag.

Dienst Orthopedie - Heupkliniek Minderbroedersstraat 3
9700 Oudenaarde